Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ο Λοιμός των "Λιμών".

Η Στήλη των «Λιμών» του Ελληνικού Μπριτζ.
  •       ·     Ένα σίγουρο κέρδος από την εμπλοκή μας στο Μπριτζ είναι ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου των στελεχών μας με όλες τις επίσημες, και ανεπίσημες εκφράσεις, του παιχνιδιού. Έτσι «κλείνουμε συμβόλαια» και στο χάντμπολ, «κάνουμε περισσότερες ή λιγότερες μπάζες» στα διάφορα αθλήματα, «μπαίνουμε μέσα», «μας παίζουν κοντρέ», «τσακίζουμε με ατού», αλλά και διασκεδάζουμε με τα σεξιστικά υπονοούμενα όπως τα «ξαπλώνεις και παίζω εγώ» και άλλα. Με νέους κώδικες λοιπόν στη μάχη του αθλητικού παραγοντισμού.
  • ·     Μπορεί να μην διαθέτουμε τους καλύτερους παίκτες αλλά έχουμε αυτούς (από ότι βλέπουμε τουλάχιστον) με το μεγαλύτερο προσδόκιμο  ζωής και αποτελούμε πράγματι το «νέο αίμα», το οποίο ίσως κυριολεκτικά χρειαστεί σε κάποιον συναθλητή μας από άλλο σύλλογο. Θα έπρεπε κανείς να δει την έκπληξη των μαθητών του διαιτητή Γιώργου Πουρλιώτη όταν συνάντησαν την Δευτέρα το βράδυ τους μικρούς μαθητές μας.
  • ·    Ο Άγγελος Μαυρίδης είναι ο δεύτερος αθλητής μας, μετά από τον «πιο καλό τον μαθητή» Δημήτρη Σαλονικιό, που μπήκε και έπαιξε στο διαδίκτυο. Έτσι, προχθές χρίστηκε «διεθνής» αφού έπαιξε με Δανούς και Νορβηγούς παίκτες.
  • ·     Μπορεί το ποσό των 6€ για κάθε ημερίδα να αντιστοιχεί σε δύο καφέδες στη Snob (που δεν προσφέρεται όμως στον Όμιλο), όμως αρκετοί είναι οι παίκτες μας που είναι αυτόν τον καιρό άνεργοι ή έχουν σίγουρα μικρότερο μισθό από τις συντάξεις των παικτών του Ομίλου Μπριτζ. Μπορεί να γίνει ακόμη κάποια (για να μην είμαστε και αχάριστοι) έκπτωση; Πώς να παίξουμε, με 60€ παράβολο, στο τουρνουά της Αγίας Τριάδας;
  • ·    Περιμένουμε τον Γιώργο Δρόσο και τον Δημήτρη Τσαβδαρίδη να αποθανατίσουν την νέα εποποϊία που γράφουμε στον ανελέητο πόλεμο που μαίνεται στα τραπέζια του Μπριτζ. Μπορεί να μην κινδυνεύουμε να βγει ο ώμος μας (όπως ο δικός μου στο Μπάσκετ) ή να μας χτυπήσει μπαστούνι του Χόκεϋ (όπως τον Μαυρίδη) ή ρακέτα του Μπάντμιντον (όπως τον Τσαβδαρίδη), αλλά τα πλήγματα που δέχεται ο αρχάριος έχουν κάποια υλική υπόσταση. Ρωτήστε μας, εμένα και τον Σαλονικιό, που παίξαμε στην 1η Ημερίδα Ζευγών του 2011 στον όμιλο και βγήκαμε 8οι (στους 8 με 35 πόντους και σκορ 32,41%) πόσο πονέσαμε  και σωματικά!!!
  •              Για τα «Λιμά» της τράπουλας.
Γιάννης Μπαχάς.     

2 σχόλια:

  1. Προτιμώ να με χτυπήσεις με τη ρακέτα του μπάντμιτον, να κολυμπήσω και να τρέξω στο δίαθλο, να είμαι σε αγωνιστικό χώρο παρά να κάθομαι σε ένα τραπέζι με τα χαρτιά στο χέρι.
    Δεν μου αρέσει εμένα, δεν υποτιμώ το μπριτζ και όσους ασχολούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή